123Jaloezie
Interieur

Een walnoot jaloezie in combinatie met linnen gordijnen

Steeds meer warme accenten slopen onze woning binnen. Ons huis is best wel rechttoe rechtaan. Het heeft weinig authentieke details waardoor het niet meteen sfeervol is. Des te meer uitdaging voor mij om daar natuurlijk verandering in te brengen. Ik moet zeggen, dat was nog wel een beetje een zoektocht. In een paar jaar tijd heb ik voor onszelf 3 huizen moeten inrichten. En elk huis vraagt om iets anders. Deze woonkamer vroeg om meer warmte, dus besloot ik naast de walnoot accenten die we al hadden ook te kiezen voor een walnoot jaloezie en linnen gordijnen in een zandkleur.

Walnoot doorvoeren voor eenheid en warmte

In de eerste instantie zette ik de stijl van ons vorige huis door, maar bleek dat dat in dit huis niet goed tot zijn recht kwam. Onze vorige woning was een jaren 50 woning met mooie authentieke elementen. Dat huis kon prima iets straks – en meer sober – hebben qua interieur. Dit huis werd daar ongezellig van. De woonkamer is ook 2x zo groot en door het leggen van een nieuwe vloer is dit al zó anders. Daarbij hebben we een walnoot-kleurige eettafel en bijpassende wandplankjes en fotolijsten. Omdat ik dat graag wilde doorvoeren, ging ik opzoek naar iets wat onze woning nog warmer kon maken. Tegenwoordig zie je het ook steeds meer in de raamdecoratie: niet alleen meer wit of zwart, maar juist hout-kleurige jaloezieën. Op zoek naar een jaloezie in de perfecte walnoot-kleur dus.

Kleurstalen bestellen bij 123Jaloezie

Online zocht ik de perfecte kleur, maar dat is natuurlijk lastig vanaf een beeldscherm te beoordelen. Ik bestelde bij 123Jaloezie wat gratis kleurstalen, zodat ik goed kon kijken wat goed matcht bij onze overige walnoot accenten. Je hebt namelijk zoveel verschillende tinten walnoot. Daarbij wilde ik ook wat luchtigere gordijnen, gezien we nu verduisterende hadden. Heel praktisch voor onze vissenkom (schuifpui), maar ik heb nou eenmaal een zwak voor linnen. Ik bestelde dus ook wat kleurstalen voor nieuwe gordijnen. Ik was er vrij snel uit en had de perfecte match gevonden! Ik koos voor het Liplalu gordijn in een zandkleur met dubbele plooi. Een prachtig linnen gordijn met een luchtige warme uitstraling. Deze paste gelukkig ook geweldig bij het houten Abachi jaloezie in donker eiken.

Zelf inmeten met meetinstructies

De maten hadden wij gelukkig al, dat scheelde weer. Ik hoefde het deze keer dus niet in te (laten) meten, maar de meetinstructies staan wel op de website van 123Jaloezie. Zo kun je het ook gemakkelijk zelf doen.

De montage, zo gepiept!

Na een paar weken had ik de bestelling al in huis en de montage was zo gepiept, omdat wij het in de bestaande gaten konden monteren. Ook hiervoor staan montageinstructies op de website – maar deze worden ook netjes meegeleverd. De gordijnen waren natuurlijk enkel een kwestie van omwisselen aan de rails.

Minimale verandering met grootse impact

Ik ben enorm blij met het eindresultaat – zo’n minimale verandering met grootse impact. Yes, onze woning gaat door de warme accenten steeds meer voelen als een warm thuis.

Ook toe aan nieuwe raambekleding of afwisselen per seizoen? Neem zeker even op de website van 123Jaloezie!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door 123Jaloezie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.