salontafel fonq
Interieur

Een stoere salontafel

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen zien, heb ik de zithoek weer een makeover gegeven. Een donkerdere tint achter de bank, een nieuw vloerkleed, een andere lamp, de sierlijsten weg… Verder was het nog vrij kaal. Ik gebruikte tijdelijk een prachtig krukje/bijzettafeltje, omdat ik onze andere salontafels had verkocht. Maar ik wilde natuurlijk wel een echte salontafel. Het liefst niet te groot en ook niet al te hoog. Omdat wij niet zo ruim wonen, maar ook omdat de bank vrij laag is. Veel salontafels staken ver boven onze bank uit. Daardoor oogden ze vaak wat lomper dan ze eigenlijk waren. Toen ik deze salontafel voorbij zag komen bij fonQ, twijfelde ik geen moment meer. 

Het merk Serax

Ik volg het designmerk Serax ook op Instagram. Ze hebben prachtige functionele en innovatieve producten. Het begon met bloempotten, maar dit breidde zich al snel uit naar een groot assortiment aan decoratie. En jullie zijn vast ook al bekend met fonQ. Ik neus altijd graag rond op de webshop, want ze hebben ontzettend veel merken en producten op het gebied van interieur. Maar daarnaast hebben ze ook nog verschillende verkooppartners. Bij fonQ kun je dus voor bijna alles terecht, echt ideaal!

Zwarte accenten

Zoals jullie misschien al hebben opgemerkt, voegde ik langzaamaan steeds meer zwarte accenten toe aan ons interieur. Ik merkte dat ‘stoere’ items steeds meer mijn aandacht trokken. En dan vooral op het gebied van design. Sowieso kijk ik als interieurstylist altijd naar bepaalde vormen en kan ik in verschillende dingen iets moois zien. Deze zwarte salontafel van Serax trok natuurlijk mijn aandacht door het minimalistische design. Het dunne tafelblad met de smalle pootjes… De ronde vorm wat weer goed afsteekt bij de vormen van de bank en de eettafel… Het metaal maakt het weer stoer en door de lage pootjes matcht hij goed bij onze loungebank. Want in tegenstelling tot vele andere salontafels, steekt deze er dus niet bovenuit. Je zal in de eerste instantie misschien denken dat het een vrij licht tafeltje is, maar niets is minder waar. De tafel is best wel zwaar voor het formaat en daardoor ook enorm stevig!

Nieuwe decoratie

Naast de nieuwe salontafel is je misschien nog iets opgevallen. Namelijk de grote nieuwe hanglamp en het canvas boven de bank. De lamp heb ik bevestigd met de Lightswing, waar ik jullie al eerder over heb verteld. Enorm handig om zo van positie te kunnen switchen! En het canvas boven de bank was een DIY. Deze heb ik gemaakt in dezelfde kleur als de muur en af en toe een klein vleugje wit. Voor de structuur heb ik er fijn schelpenzand doorheen gemengd. Dit geeft een stoer effect en is geeft ergens ook een beetje een beachlook. Daaromheen heb ik zelf een baklijst gemaakt, zodat hij nog iets meer diepte krijgt. Deze wil ik eigenlijk ook nog een likje verf geven.

Combinatie van stoer en zacht

Ik ben echt ontzettend blij met onze nieuwe salontafel. De zithoek krijgt steeds meer vorm en die stoere touch komt er steeds meer. Door ronde vormen toe te voegen wordt het weer iets zachter, waar ik natuurlijk ook nog steeds erg van houd. Van deze salontafel zijn ook nog grotere varianten, waar je erg leuk mee kunt combineren. Hierdoor maak je het weer wat speelser. Maar naast deze salontafel zijn er nog heel veel andere prachtige salontafels bij fonQ. Dit design is heel minimalistisch, wat erg goed bij ons past. En omdat ik zo van minimalistisch houd, is het nu één van de eyecatchers geworden van onze zithoek. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat zeker een leuke reactie achter, als je wilt!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door fonQ.

4 thoughts on “Een stoere salontafel”

  1. Hi Nikya, echt een prachtige make-over! Ik heb een vraag over de sierlijsten die jij hebt verwijderd. Heeft dit schade gemaakt aan de muur? Mijn vriend twijfelt om die reden of wij sierlijsten gaan nemen. Groetjes Lisa

    1. Hi Lisa,

      Dankjewel voor je reactie en je compliment! Ik ga heel eerlijk zijn: het is inderdaad niet geheel vlekkeloos gegaan. Al is dit natuurlijk afhankelijk van de ondergrond en welke sierlijsten je gebruikt. Bij ons is het behang flink beschadigd helaas! Er zijn vast manieren om dit te voorkomen, maar aangezien ik ook meerdere keren over de lijsten heen geschilderd heb (mede voor mijn blog/werk natuurlijk), is het behoorlijk vast gaan zitten. Ondanks het gebruik van zelfklevende lijsten i.p.v. kit. Denk hier dus goed over na, zeker als je graag verandert in huis! 🙂

      Liefs

  2. Hi Nikya, wat een prachtige stijl heb je. Ik ben heel benieuwd welke maat jouw serax tafeltje heeft. Ik twijfel zelf tussen 1 of 2 tafeltjes. Groetjes Jo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.