norse maison hoes
Interieur

Nieuwe IKEA SÖDERHAMN bankhoes van Norsemaison

Jullie kennen wellicht de bankhoezen van Norsemaison al, want ik heb al eerder een artikel over hun hoezen geschreven. De hoes beviel ons zo goed, dat we besloten nog een andere te bestellen. Normaliter had ik bijna ieder jaar een nieuwe bank, omdat ik erop uitgekeken raakte of omdat hij niet goed beviel. Als blogger en stylist wil je natuurlijk ook vaak vernieuwend zijn. Tenminste, dat heb ik wel heel sterk. Dit is 1 van de grote redenen waarom we vorig jaar voor deze IKEA SÖDERHAMN bank hebben gekozen. Tot nu toe raak ik daar nog steeds niet op uitgekeken, omdat onder andere de hoezen zo eenvoudig te verwisselen zijn. Over alle voordelen van deze bank heb ik ook eerder een artikel geschreven.

Breed assortiment aan stoffen en kleuren

Bij IKEA zelf heb je maar een beperkt aantal hoezen en is het eigenlijk alleen de kleur die je kunt veranderen. Bij Norsemaison hebben ze een veel breder assortiment aan stoffen en kleuren. De vorige keer koos ik voor een classic gebroken witte hoes. Omdat ik nu een totaal andere look & feel wilde, koos ik voor een fluwelen hoes in de kleur ‘beige brons’. Deze mooie kleur geeft de zithoek direct meer warmte. Echt een perfecte hoes voor in de herfst- en wintermaanden. 

Long fit hoes

Naast de warme kleur heeft de hoes nog een ander groot verschil: het is een long fit hoes. Dit betekent dat de hoes over de pootjes heen valt. Hierdoor krijgt de bank al helemaal een andere uitstraling. Het is nu echt een stoere loungebank, maar toch elegant door het zachte fluweel. En ja, het voelt echt heerlijk aan! 

Afwisselen

De gebroken witte hoes wordt weer uitgewassen en gaat voorlopig even de zolder op, maar gaat zeker niet weg! Dit blijft een super fijne basis om mee af te wisselen en vind ik zeker ook heel passend voor in de lente- en zomermaanden. Het is natuurlijk maar net wat je zelf wilt. Over afwisselen gesproken, misschien is het jullie wel opgevallen dat de bank een andere samenstelling heeft. We hebben de chaise longue ingewisseld voor een losse poef, zodat we met de elementen nog meer verschillende opstellingen kunnen doen.

Sokkels van Luukzuilen

Misschien is het je wel opgevallen, maar we hebben ook prachtige sokkels van Luukzuilen. Deze zijn helemaal op maat gemaakt. Bij Luukzuilen heb je ontzettend veel opties op het gebied van sokkels: de vorm, het formaat maar ook de afwerking. Er zijn zowel kant-en-klare sokkels als volledig op maat gemaakt. Je kunt zelf kiezen welke afmeting, krasvastheid en draagvermogen de sokkel moet krijgen. Ik heb zelf gekozen voor een ronde sokkel en een vierkante sokkel met matte afwerking in RAL-9010. De sokkels zijn prachtig om spullen op uit te lichten. Je zet ze dan letterlijk op een voetstuk. Ik vond het contact met Luuk ook enorm fijn en vlot! Echte ambacht en liefde voor het vak. Een echte aanrader!

Ook toe aan een nieuwe hoes of aan afwisseling? Neem zeker even een kijkje bij Norsemaison! Met de code nikya5 krijg je 5% korting op alles bij Norsemaison. De kortingscode kan niet worden gebruikt in combinatie met andere kortingen.

Wat vinden jullie van de ‘nieuwe bank’ en de prachtige sokkels?

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Norsemaison en Luukzuilen.

4 thoughts on “Nieuwe IKEA SÖDERHAMN bankhoes van Norsemaison”

    1. Lichtgrijs zat er ‘standaard’ bij (Finnsta wit), maar dit vonden wij zelf niet zo geweldig! Ook de IKEA hoezen vonden wij beduidend minder van kwaliteit. Des te leuker om inderdaad andere hoezen aan te kunnen schaffen. 🙂 Inmiddels weer een andere/nieuwe bank.. haha. Dankjewel voor je reactie en fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.