Hotspots

Van en door Bikkels

Het is alweer bijna een jaar geleden dat vanBikkels Meppel haar deuren opende. Buiten dat het een prachtig concept is, kon het prachtige interieur mij zeker niet ontgaan. In dit gezellige lunchcafé werken namelijk mensen met een verstandelijke beperking. Het concept is vergelijkbaar met dat van Brownies&Downies. Het hart van de eigenaren Sander en Daniëlle Hut ligt oorspronkelijk dan ook in de zorg. Om mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven te doen waar ze goed in zijn en mee te laten draaien in onze samenleving hebben Sander en Daniëlle ervoor gekozen dit lunchcafé te starten.

De naam vanBikkels

Omdat er in de horeca hard gewerkt moet worden en het af en toe ook echt bikkelen is, hebben ze gekozen voor de naam vanBikkels. Maar ook omdat de mensen met een verstandelijke beperking die er werken echte bikkels zijn. Ook mag iedereen binnen het bedrijf elk seizoen meedenken over de gerechten die op de kaart moeten komen. Voor Sander en Danielle is het belangrijk dat iedereen, ongeacht de beperking, zich bij hen thuis voelt.

Een stoer interieur matcht bij de naam

Volgens Sander en Daniëlle zijn bikkels stoere mensen die hard werken. Om deze naam nog meer uitstraling te geven hebben ze gekozen voor een stoer en robuust interieur. Na het maken van een moodboard zijn Sander en Daniëlle naar een interieurbouwer gegaan, waarna ze samen het interieur hebben vormgegeven. Het terras buiten hebben Sander en Daniëlle zelf ingericht.

Groeien net als Brownies&Downies?

Op dit moment is er 1 vestiging van vanBikkels. Er zijn nog geen plannen gemaakt voor verdere uitbreiding. Wel zijn er plannen voor een uitbreiding naar bezorgen. Achter het pand wordt een kookstudio gemaakt waar de bikkels kunnen werken zonder prikkels. Zo kunnen ze heerlijke gerechten bereiden zonder al te veel mee te krijgen van de omgeving. Hiermee hopen Sander en Daniëlle ook nog eens een extra volwaardige werkplek te creëren voor mensen die in rustigere omstandigheden beter tot zijn of haar recht komen. Op dit moment bieden Sander en Daniëlle werkplekken voor mensen op basis van een PGB-financiering dagbesteding. Hiernaast hopen ze binnen afzienbare tijd het voor elkaar te krijgen dat mensen die onder de WMO of ZIN vallen ook dagbesteding bij hen kunnen afnemen.

Een prachtig initiatief

Naast het prachtige interieur zit er dus ook nog een bijzonder verhaal achter vanBikkels. Ik ben er zelf al een aantal keren geweest en de lunch smaakt heerlijk. Ook vind ik het fantastisch om het enthousiasme van de medewerkers te zien. Kortom: een prachtige, stoere werkomgeving voor prachtige, stoere mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.