IXXI
Interieur

Een statement aan de muur

Woehoe, mijn eerste blog van 2021! Ik hoop dat iedereen fijne feestdagen heeft gehad en nog de beste wensen. Een nieuw jaar, een nieuw interieur. Grapje, daar hoeft bij mij geen nieuw jaar voor aan te breken. Ik ben natuurlijk altijd aan het veranderen in huis. Zoals ik al eerder heb geschreven, is bruin het nieuwe zwart. Het is dé trendkleur van het moment. Het is een stuk warmer dan zwart en toch stoer. Ik wilde wel heel stoer doen, want ik was eigenlijk van plan de hele muur (donker)bruin te schilderen. Maar aangezien we toch langzaamaan weer richting de lente gaan, vond ik het zonde om voor korte tijd de muur heel donker te schilderen. Afijn, daarover meer in mijn volgende blog… Spoiler: de muur heeft inmiddels wel een kleurtje gekregen.

Statement maken met een trendkleur

Toch wilde ik heel graag een statement maken met een trendkleur. Ik merkte ook dat ik steeds meer opzoek was naar wat warmere kleuren in huis. Hoewel ik natuurlijk enorm van de lichte, neutrale tinten ben. Daarom heb ik voor een wat veiligere statement-optie gekozen: een grote (donkerbruine) IXXI van 100 x 140 cm! Ik ben er helemaal verliefd op. En, geen grapje, mijn vriend heeft deze uitgekozen. Ik liet hem een stuk of 7 opties uit de nieuwe collectie zien en hij koos meteen deze, zonder enige twijfel. Daar was ik wel blij om, want deze had stiekem ook mijn voorkeur. Het werk van Hannah Lemholt is echt prachtig. Ze maakt fantastische foto’s en illustraties. Deze IXXI roept bij mij een bijzonder gevoel op. Toch grappig, want deze is natuurlijk niet speciaal voor mij ontworpen.

Groot maakt ruimtelijk

Zoals ik al eerder heb verteld, is ons huis in totaal maar 35 m². Maar juist door deze grote IXXI in een grote contrastkleur, lijkt de woonkamer ontzettend ruimtelijk en luxe. Ik zei tegen een vriendin dat het zelfs bijna een beetje ‘koninklijk’ oogt. Het maakt de ruimte een stuk warmer en geeft het iets meer body, door de mooie warme kleuren. Het komt allemaal goed samen. Hij kan natuurlijk erg mooi gecombineerd worden met verschillende (natuur)tinten, bruin en beige. En een goede tip voor als je kunt werken met Photoshop: ik had verschillende IXXI’s in ons interieur gephotoshopt, om te kijken welke hier het beste zou passen. Dat bevestigt of ontkracht vaak mijn (eerste) keuze. 

Een IXXI die bij jou past

Dus… Mocht jij bijvoorbeeld twijfelen aan een muurkleur, maar het om een bepaalde reden niet aandurven… Misschien een (groot) statement willen maken, of iets persoonlijks aan de muur willen… Dan is een IXXI echt een geweldige optie! En mocht je na een poosje toe zijn aan iets anders, dan zijn er nog heel veel andere designs en formaten. Ook kun je een persoonlijke IXXI laten maken, van eigen foto’s. Ook super tof, misschien ga ik dat nog wel eens doen. 😉 De IXXI zet je overigens gemakkelijk zelf in elkaar met behulp van een duidelijke video/instructieboekje. Zo heb je helemaal het idee alsof je een DIY hebt gedaan. En je hoeft niet te boren, want je bevestigt hem aan de muur met de bijgeleverde Tesa Powerstrips.

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door IXXI. Ben je benieuwd naar de andere designs, formaten en opties? Neem dan snel een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.