norse maison hoes
Interieur

IKEA bankhoes van Norsemaison

Zoals jullie al hebben kunnen zien heeft onze zithoek heel wat makeovers gehad. Door o.a. de nieuwe muurkleur kreeg het al een veel warmere uitstraling. De IKEA Söderhamn bank hebben we natuurlijk nog niet zolang en daar heb ik onlangs alle voordelen van genoemd in een blog. Één van die voordelen is dat de hoezen eraf kunnen om ze te wassen. Maar dus ook om ze te vervangen! De standaard kleuren van IKEA vond ik persoonlijk niet het allermooist. Wij waren voor ‘Finnsta Wit’ gegaan maar deze is best wel koel van kleur. Het neigt eigenlijk naar lichtgrijs met een lichte blauwe/groene ondertoon. Aangezien de zithoek door o.a. de beige muurkleur en bruine tinten steeds warmer werd, wilde ik heel graag een lichte hoes met een warmere ondertoon. Op Instagram raakte ik bekend met Norsemaison. Zij maken hoezen op maat, speciaal voor allerlei IKEA banken. Daardoor kun je je bank een compleet andere look geven.

Classic Gebroken Wit

Ik heb gekozen voor de classic gebroken wit variant. De hoes is gemaakt van sterk polyester en heeft een luxe uitstraling door de structuur. Op het eerste oog denk je misschien weinig verschil te zien met de , doordat beide hoezen licht van kleur zijn. Maar de kleur en vooral ondertoon is wel degelijk verschillend. De gebroken wit variant is een stuk warmer van kleur en de structuur oogt luxer. De hoes matcht nu veel beter bij o.a. het vloerkleed en de kussenhoezen. De kleur op de muur komt bijna overeen met de kleur van de bank, waardoor er een ton-sur-ton effect ontstaat. Het is daarom een enorm rustig geheel. Het donkerbruine kussentje en plaid lijken dan misschien een beetje verdwaald in het geheel, maar dit geeft het net even wat meer pit. Door gebruik te maken van zwarte en donkerbruine accenten, oogt het iets stoerder en chiquer. De sierlijsten en het wanddoek zijn overigens ook nieuw. Als jullie het leuk vinden kan ik over die DIY’s nog eens een aparte blog over schrijven.

Hoezen voor allerlei IKEA banken

Wij hebben de IKEA Söderhamn bank, maar Norsemaison maakt hoezen voor nog veel meer IKEA banken. Ze hebben ontzettend veel mooie kleuren en naast de classic stof is er ook fluweel en corduroy. Deze hebben ook een prachtige luxe en stoere uitstraling. En hoe leuk is het om je bank in de lente/zomer een compleet andere look te geven dan in de herfst/winter?! Aangezien ik enorm van afwisseling houd, zie ik mijzelf ook nog wel een keer een compleet andere hoes aanschaffen. Zo heb je elke keer het gevoel een nieuwe bank te hebben, alleen door de hoes te vervangen. Voor nu past deze hoes en kleur past perfect bij onze basis: licht en rustig. Hierdoor lijkt ons huis optisch groter dan dat het in werkelijkheid is. Best een uitdaging hoor soms, die 35m² woonruimte.

Heb jij ook een IKEA bank en is hij toe aan een nieuwe hoes? Of houd je net als ik van afwisselen? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Norsemaison. Met de code nikya5 krijg je 5% korting op alles bij Norsemaison. De kortingscode kan niet worden gebruikt in combinatie met andere kortingen.

Mocht je vragen hebben of het leuk vinden, dan mag je hier ook zeker een reactie achterlaten!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Norsemaison.

7 thoughts on “IKEA bankhoes van Norsemaison”

  1. Prachtig… mooie sfeer en geweldig kleurenpalet. Ook knap dat je dit op zo’n kleine ruimte voor elkaar krijgt. Ben benieuwd naar je volgende projecten.

    1. Hi Brigit, sorry voor de late reactie! We zitten in een verhuizing, vandaar. Wij hebben daar zelf geen last van! Uiteraard moet je eigenlijk bij elke bank wel de kussens af en toe even opkloppen, zodat het er weer netjes uit ziet. Bij deze vind ik dat reuze meevallen. Hopelijk heb je hier wat aan. En bedankt voor je complimentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.