loungebank 4x6 SOFA
Interieur

Onze nieuwe bank van 4×6 SOFA

Wauw, daar staat hij dan eindelijk! Onze nieuwe bank. We hebben onze IKEA SÖDERHAMN ingeruild voor deze stoere modulaire bank van 4×6 SOFA. De nieuwe woonkamer vroeg gewoon om een grotere bank. We hadden uiteraard onze ‘oude’ bank kunnen uitbreiden, maar ik wilde eigenlijk ook wel weer iets nieuws… Toch wel weer iets stoerders, eigenlijk. Ik volgde 4×6 SOFA al een poos op Instagram en iedere keer wanneer ik de X6 bank voorbij zag komen, werd ik enthousiaster.

Vrijblijvend stofstalen bestellen

Ik besloot om vrijblijvend staaltjes te bestellen. Deze kun je gratis aanvragen via de website, maximaal 5 stalen per bestelling. Ik koos voor de kleuren #09 beige melange, #07 taupe melange, #08 beige uni, #10 teddy ecru en #15 ivoor wit uni. Deze hebben allemaal iets gemeen: licht met een warme ondertoon. De één natuurlijk iets donkerder dan de ander, maar ik zou ze categoriseren onder lichte kleuren. Daarnaast heb ik navraag gedaan over de stoffen. Ik heb met mijn achtergrond als stylist en interieuradviseur natuurlijk wel wat ervaring, maar ik liet mij graag adviseren door de mensen achter dit merk. Dingen die ik belangrijk vond waren o.a. de martindale score van de stof, omdat wij de bank vrij intensief gebruiken en er een kleintje op komst is. De rib, uni en velours stoffen zijn het sterkst met een martindale van 100.000 en dus het meest geschikt voor zeer intensief huishoudelijk gebruik. De melange stoffen hebben een martindale van 38.000 en zijn geschikt voor normaal zitgebruik. Ik heb daar even navraag naar gedaan en ook over de melange stoffen krijgen ze positieve reacties. De #09 beige melange is niet voor niets een voorraad-bank geworden, omdat dit de meest verkochte stof is.

Twijfel, twijfel, twijfel

Eerlijk gezegd vond ik het erg moeilijk om te kiezen. Ik wist wel ongeveer wat ik wilde, maar er waren meerdere opties mooi. Ik twijfelde erg tussen 2 stoffen: #09 beige melange en #15 ivoor wit uni. De #15 ivoor wit uni past natuurlijk meteen in mijn straatje: hij lijkt ook een beetje op de gebroken witte kleur van onze vorige bank. Hij is iets donkerder en iets grijzer qua ondertoon, maar wel licht en rustig. Met een martindale van 100.000 is dit 1 van de sterkste stoffen. De #09 beige melange vond ik iets spannender qua kleur en martindale, maar juist ook leuk omdat dit weer eens iets anders was. Daarbij kwamen ook een paar voordelen. De beige melange is uit voorraad leverbaar én leek mij iets minder besmettelijk. Dit is namelijk een combinatie van antraciet, beige en lichtgrijs. Hij heeft een lichte boventoon en relatief warme ondertoon door de beige tint. Aangezien wij het liefst natuurlijk zo snel mogelijk onze nieuwe bank in huis hadden, kozen wij uiteindelijk toch voor de kleur #09 beige melange. Ook omdat onze oude bank al verkocht was, kwam dit voor ons beter uit.

Module bank of zelf samenstellen

Daarnaast twijfelde ik ook over de samenstelling. Wij konden een bank van maximaal 3,5 meter kwijt, maar ik wilde ook graag wat ruimte overhouden voor een vloerlamp en een bijzettafeltje. Ik vond het ook belangrijk dat we lekker samen kunnen liggen. Het is een stoere loungebank en onze woonkamer is erg geschikt voor een chaise longue of een ottomaan. Daarom kozen wij voor een chaise longue, wat een extra stoer effect aan de bank geeft. Het is dus de X6 module B voorraadbank geworden. Op het eerste gezicht lijkt het echt een loungebank en dat is het ook wel. Echter hebben wij wel voor extra lendekussens (rugkussens) gekozen voor wat extra zitcomfort. Hierdoor kun je ook wat rechter op de bank zitten. De kussens kozen wij in maat L, ook omdat Gerard (mijn man) vrij lang is. We waren echt verbaasd over het comfort!

Een snelle levering

Wow, hier waren wij echt verbaasd over! We hadden maandag de bank besteld en binnen een paar dagen werd ik gebeld voor een leveringsafspraak. De maandag daarop kon de bank al geleverd worden. We hebben (in deze tijd) dus maar een week op onze bank hoeven wachten. De officiële levertijd is 2 tot 4 weken, wat natuurlijk ook al erg snel is. Het kon dus in ons geval nóg sneller. Voor de bezorging werd netjes een tijdvak aangegeven en vlak voor de levering werd ik gebeld. En ja hoor, op het genoemde tijdstip werd de bank geleverd. Hij werd netjes op de plek gezet en het verpakkingsmateriaal ging weer mee. En echt, wij zijn verliefd! Alles klopt aan deze bank: het design, de zachte stof, de kleur en het comfort.

Wie zitten er achter 4×6 SOFA?

Het merk is bedacht door 2 jeugdvriendinnen die beiden opzoek waren naar de ideale bank. Al ruim 40 jaar vriendinnen en allebei ruim 20 jaar retailervaring. Samen een topteam, geïnspireerd door verschillende productconcepten in kleding. Ze wilden de focus houden op zitbanken en daarom bedachten ze 6 modellen. Niet meer en niet minder, waardoor daar ook de focus kan blijven liggen op de banken. Eind 2016 zijn ze begonnen en in het voorjaar van 2017 was de collectie gerealiseerd. 4×6 heeft zowel een webshop als een showroom in Naarden. Daar kun je alle 6 modellen vinden met daarbij 24 kleuren, zodat je een goede (en overzichtelijke) indruk krijgt van de mogelijkheden.

Protexx behandeling en garantie

Om de stof zo goed mogelijk te beschermen (wel zo handig met een baby op komst) hebben wij gekozen voor een Protexx behandeling. Bij levering van de bank krijg je dan een onderhoudspakket waarmee je de bank kunt behandelen. Na het insprayen is de stof bestand tegen de meest voorkomende vlekken en krijg je 3 jaar vlekkengarantie. Op zowel de website als op de producten van Protexx kun je de voorwaarden terugvinden. Op de bank zelf krijg je 30 maanden garantie vanuit 4×6 SOFA.

Ook benieuwd naar de banken van 4×6 SOFA? Neem eens een kijkje op hun Instagram of webshop voor inspiratie of bezoek de showroom voor uitgebreid advies!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door 4×6 SOFA.

2 thoughts on “Onze nieuwe bank van 4×6 SOFA”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.