DIY's

Opknappen kastje

Bij de kringloop

Hoe gaaf is dat, een kastje helemaal naar eigen smaak? Ik was net de kringloop uitgelopen toen ik vaag in de etalage deze pootjes zag. Ik werd nieuwsgierig en liep toch maar even opnieuw naar binnen. Toen zag ik dit gave, oude retro keukentje. Vermoedelijk was dit gewoon een (nacht)kastje wat mensen hebben beplakt met plakplastic. Super leuk voor als je kinderen hebt. Aangezien ik niet meer in de kinderfase zit wilde ik er een passend kastje voor naast de bank van maken. Voor €10,- heb ik hem op de kop getikt en reed ik er tevreden mee naar huis.

opknappenkastjebefore

Het proces

Eenmaal thuis heb ik met een verfkrabber al het plakplastic eraf gekrabd en gepulkt. Het was ontzettend veel werk en het heeft me zere vingers opgeleverd. Omdat het hardnekkig spul was, bleef er veel plaksel achter op het kastje. Gelukkig bestaat er stickerverwijderaar, anders was het bijna onmogelijk geweest om dit kastje te kunnen redden. Nadat al het plakplastic eraf was, heb ik eerst het hele kastje geschuurd. Alle restjes plaksel waren verdwenen. De gele verf die erop zat was redelijk beschadigd, dus ik was blij dat ik al besloten had om hem matzwart te schilderen. Ik heb gekozen voor schoolbordverf van de Action, deze kost €3,95 voor 250 ml. Opzich was hij na 1 keer al mooi gedekt, maar bepaalde plekjes moest ik wel 2 keer overheen verven. Ik had aan een half potje (125 ml) meer dan genoeg. Na 1,5 á 2 uurtjes was hij al redelijk droog. Ik had ook nog toffe vintage deurknopjes met een leuke print bij de Action op de kop getikt voor maar €0,78 cent per stuk, spotgoedkoop! Inslaan geblazen! Omdat de originele knopjes wat dunner en kleiner waren, moest ik het gat wat groter boren. Erin draaien, en klaar is kees! Mijn eigen unieke kastje.

opknappenkastjeproces

Multifunctioneel

De eerste paar weken heb ik het kastje neergezet naast de bank in de woonkamer als bijzettafeltje met een leuke plant erop. Toch vond ik ‘m uiteindelijk geschikter als nachtkastje. Toen ik het kastje naast het bed zette was ik dan ook op slag verliefd. Het klopte gewoon meteen. Door de lieve, zachte kleuren op de slaapkamer is dit kastje met mat-zwarte kleur een stoere toevoeging en een echte eyecatcher. En het leuke is, ik kan ‘m vanaf nu gewoon in elke gewenste kleur schilderen. Wat ben ik blij dat ik nog even naar binnen keek toen ik al van plan was weg te gaan. In een middagje tijd had ik een uniek kastje en ook nog eens extra opbergruimte, love it! En moeilijk? Nee, zeker niet. Dit kan iedereen. Bedenk je van tevoren goed of het haalbaar is om er nog wat van te maken. Achteraf was ik in totaal €15,51 kwijt, hoewel ik de verf nog had staan. Stickerverwijderaar moet je maar gewoon standaard in huis hebben bij het opknappen van meubels, dat raad ik je echt aan. Dit is al voor nog geen €5,- te koop bij heel veel winkels.

kastje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.