Huizentours

Wooninspiratie opdoen bij Margriet en André uit Meppel

Sinds 9 jaar wonen Margriet en André in deze prachtige karakteristieke woning. Na een lange huizenjacht en maarliefst 12 woningen te hebben bezocht was de laatste woning liefde op het eerste gezicht. Toen ze de woning binnenstapten was het gevoel meteen goed, zoals het eigenlijk ook hoort. Het leuke aan deze straat is ook dat geen 1 huis hetzelfde is, aldus Margriet. Dat er een tuin bij zit van 25 meter diep was een leuk cadeau, zo middenin de stad.

Stijldiscussie tussen man en vrouw

Margriet houdt van een natuurlijke sfeer met robuuste toevoegingen. Echter houdt André meer van strak en rustig. Margriet heeft altijd de droom gehad om iets met interieur en styling te doen. Helaas is het nooit wat geworden dit op een professionele manier in te zetten, maar thuis leeft ze zich graag uit. De inrichting is dan ook nooit langer dan een half jaar hetzelfde.

Alleen maar natuurlijke tinten

Margriet beschrijft hun stijl als landelijk, strak, industrieel en natuurlijk. De basis blijft altijd basic. Kleur vermijden ze dan ook het liefst. Als Margriet iets verandert in het interieur is dat niet omdat ze ernaar zoekt, maar omdat ze er tegenaan gelopen is. Ze heeft dan ook geen favoriete winkel.

Liefde op het eerste gezicht met wat aanpassingen

Ondanks dat het huis liefde op het eerste gezicht was, is er toch veel aangepast aan deze woning. De kamer en de keuken zijn verbouwd en ook de badkamer is nog aan de beurt. De authentieke elementen proberen ze zoveel mogelijk te behouden.

Deze prachtige moderne keuken is gerealiseerd door Nijboer Interieur & Design.

Waar komt het vandaan?

Bekijk hieronder waar de meubels vandaan komen.

De staande lamp is van IKEA. Het dressoir is zelfgemaakt door André. De schaal op het dressoir is gevonden via Marktplaats. Het gewei boven de tv komt bij de Kwantum vandaan. De linker salontafel (draad) komt van IKEA en de poef ernaast van de Gamma. De schaal bovenop de poef was al langer in bezit, net als de mand naast de kachel. De accessoires op de planken aan de muur zijn van de Xenos en cadeautjes.

De bank komt van de Wehkamp. Het vloerkleed komt bij Mart&Mel vandaan (keuze van André). Het trapje naast de kachel komt bij Boer Staphorst vandaan. De lampjes om de trap heen zijn van de Kwantum. Het krukje met boomstam is gevonden via Marktplaats. De spiegel boven de schouw is van Mart&Mel.

Deze mooie robuuste kast is van Giga Meubel. De stoeltjes daarachter zijn van IKEA.

Het zwarte metalen is van de Xenos. Het bureau is samen te stellen bij IKEA. De witte lockerkast is bij de Kwantum gekocht. Het krukje bij het bureau is gevonden via Marktplaats.

De eettafel is geruild met een vriendin. De mand op de tafel is van IKEA en het bankje komt van de Kwantum. De lamp boven de eettafel is van Mart&Mel. De buitenste 2 stoelen zijn gekocht bij Boer Staphorst van het merk Zuiver. De middelste stoel is van de Kwantum. Het jute vloerkleed is gekocht IKEA.

Tips van Margriet

Kom je een keer in Meppel? Dan mag je deze spots volgens Margriet absoluut niet missen. Zo komt Margriet graag bij Eetcafé de Beurs en De Bourgondiër voor een hapje en een drankje. Maar ook komt ze graag bij Leef, Bij Jet, Mart&Mel en de Hema. “De Hema is mijn huiswinkel”, aldus Margriet. Dille en Kamille mist ze nog in Meppel, daarvoor gaat ze weleens naar Zwolle.

2 thoughts on “Wooninspiratie opdoen bij Margriet en André uit Meppel”

  1. Trots op zusje en zwager …mijn heerlijke vakantiehuis , Wat mij betreft mogen ze vaker op vakantie gaan.
    Altijd opnieuw verrassend wanneer je een tijdje niet geweest bent …net even anders net even niet standaard .
    Pracht foto’s Nikya !

Comments are closed.