hondenkussen beige
Interieur

Interieur en hondenspullen

Whaaa daar is ze dan! Onze lieve Noa. Het is misschien een beetje snel na het overlijden van Noortje (onze vorige hond) maar het liep eenmaal zo. Ze is meer dan welkom! We zijn ontzettend verliefd op dit boefje. We hebben een co-ouderschap samen met mijn ouders dus we wisselen de drukte een beetje af. Nee hoor, we willen gewoon allemaal genieten van dit schatje.

Een puppy-proof huis

Je huis puppy-proof maken is wel een dingetje. Hiervoor hadden wij (bijna) altijd volwassen adoptiehonden die al grotendeels opgevoed waren. Maar een pup moet natuurlijk onder andere nog zindelijk worden. Daarover straks meer… Want als je denkt dat het misschien niks met interieur te maken heeft: dat heeft het wel. Naast dat we onze (nieuwe) meubels en kabels veilig wilden stellen, wil je natuurlijk ook graag wat hondenspullen die in je interieur passen. Zo is natuurlijk een hondenkussen erg bepalend. Wij hebben allemaal natuurlijke tinten in huis waar een paars hondenkussen niet echt lekker bij matcht. Maar niet alleen mooi is belangrijk, het moet ook praktisch zijn. En als je hond er dan ook nog lekker op kan liggen, is dat een mooie bijkomstigheid. 😉 Grapje.

Mooi én praktisch

Na het snuffelen (snap je ‘m) op internet kwam ik al snel een heel gaaf kussen tegen bij hondenkussens. Wat een ruim aanbod zeg! Ik zag ontzettend mooie kussens in allerlei kleuren en formaten. Deze beige variant matcht perfect bij ons interieur en de kleur van onze Afghaanse Windhond. Maar niet alleen de kleur is prachtig, hij is ook nog eens enorm praktisch. Dit kussen is namelijk vocht- en vuilafstotend. Wel zo handig als je pup nog niet zindelijk is en netjes uit het voerbakje eet. Het eerste wat Noa deed toen ze het kussen zag, was een plasje erop doen. Balen natuurlijk, maar even met een doekje eroverheen en het was weg. Door de waterafstotende polyester stof trok het niet in het kussen, maar bleef het er bovenop liggen. Ook ideaal voor bijvoorbeeld honden die graag zwemmen of gewoon onhandige smeerpoetsjes zijn… Mocht het kussen nou écht heel vies zijn geworden, dan kan de verwisselbare hoes ook even in de wasmachine.

Groot hondenkussen

Wij wonen niet al te groot, maar hebben toch gekozen voor een groot kussen. Honden – in ieder geval de onze wel – zijn namelijk gek op het innemen van de beste plekjes. Noortje zat altijd op een fauteuil en probeerde af en toe de bank te veroveren. En ook Noa probeerde dat laatste al vanaf dag 1. Dit is haar overigens bij mijn ouders wel gelukt. De diva… Omdat wij voor een beige kussen van 120x80cm hebben gekozen, heeft ze bij ons nauwelijks naar de bank omgekeken. Ze heeft het natuurlijk wel een paar keer geprobeerd… Maar ze vond al vrijwel meteen haar plekje op het kussen. Sterker nog, binnen 1 minuut lag ze er al op te spelen kan ik terugzien op het filmpje dat ik maakte. Dit mooie hondenkussen van 2L Home & Garden is verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en formaten.

Op de groei

Voor een pup die op dit moment net iets groter is dan een kat, lijkt een kussen van 120x80cm misschien overdreven. Maar denk duurzaam: afhankelijk van het ras, blijft je hond niet altijd zo klein. Dit ras wordt zeker nog een stuk groter, waardoor dit formaat perfect is voor op de groei. Hoewel ze het nu ook geen probleem lijkt te vinden om zo’n groot kussen voor zichzelf te hebben. Dat zou kunnen verklaren waarom ze hier nog niet de bank verovert heeft. 😉 Een kleiner formaat erbij zou overigens wel een goede optie kunnen zijn voor bijvoorbeeld in de bench. Maar misschien wil je tegen de tijd dat ze groot zijn, hoewel dat in een oogwenk gebeurt, ook wel weer iets anders als je van interieurverandering houdt.

Vind je het leuk om af en toe meer van Noa te zien? Volg mij dan op Instagram. Hier heb ik een hoogtepunt aangemaakt over Noa en deel ik af en toe story’s van haar.

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Hondenkussens.nl en het merk 2L Home & Garden.

2 thoughts on “Interieur en hondenspullen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.