Kersttafel 2020
Interieur

Kersttafel styling 2020

It’s beginning to look a lot like Christmas… Woehoe, mijn (eerste) kersttafel is eindelijk daar! Helaas kunnen we dit jaar niet met de hele familie samen komen om kerst te vieren. Maar juist daarom kan jouw kersttafel thuis wel wat extra aandacht gebruiken, toch? Ik ben dit jaar in ieder geval helemaal losgegaan. Een nieuw servies, een nieuw tafelkleed en prachtige kerstballen. En met het herfstweer heb ik zelf kandelaartjes en kerstboompjes voor bij de servetten gemaakt van klei. Ook al is het voor een klein gezelschap: een mooi gedekte tafel geeft je het echte kerstgevoel!

Trendkleur

Ik heb gekozen voor het Toscane servies van Xenos. Het is een prachtig servies van aardewerk met een natuurlijke coating. Elk item is daardoor uniek en oogt daardoor extra natuurlijk. Ik vond het nog best lastig voor welke kleur ik moest gaan. Ik ben nu namelijk helemaal weg van de trendkleur bruin in allerlei tinten. Dit servies is er in 5 kleuren, waaronder dus ook in een bruine kleur. Maar hoe mooi ik het nu ook vind, ik ken mezelf… Het is een trend en wie weet vind ik ‘t volgend jaar niet echt leuk meer. Ik had ook verschillende kleuren kunnen mixen, maar dat vond ik iets te druk naar mijn smaak. Een kersttafel is vaak namelijk al iets voller dan gewoonlijk. Daarom heb ik toch voor safe (en dus duurzaam) gekozen: grijs. Weliswaar met een subtiel bruin randje. De rest van de trendkleur zit ‘m vooral in de accessoires, waaronder de prachtige katoenen kerstballen van Cotton Ball Lights. Op deze manier kun je gemakkelijk én budgetproof ieder jaar andere kleuren verwerken als je dit leuk vindt.

Tafelkleed

Met een ronde tafel is een tafelkleed best nog wel een dingetje. Je hebt nou eenmaal meer keuze in rechthoekige tafelkleden. Ik wilde voor 100% linnen gaan, totdat ik het prachtige ronde tafelkleed van 1001 tafelkleden tegen kwam. Dit op maat gemaakte tafelkleed is gemaakt van 30% linnen en 70% katoen, waardoor de stof minder kreukgevoelig is. Aan de bovenzijde heeft het kleed een acryl coating, waardoor het makkelijk afneembaar is met een vochtige doek. Zo hoef je ‘m maar 1 á 2 keer per jaar uit te wassen bij normaal gebruik. Echt ideaal! Daarnaast heb ik gekozen voor servetten met dezelfde stofsamenstelling als het tafelkleed. Door de beige kleur en het structuurtje van de servetten is het licht contrasterend en een rustig geheel.

Katoenen kerstballen

Hier hebben jullie misschien al vaker over gelezen op mijn blog. De meesten zullen mijn liefde voor Cotton Ball Lights dan ook al kennen. We hebben er namelijk verschillende producten van in huis. Maar dit hadden we nog niet: kerstmis cotton balls! Dit kon natuurlijk niet ontbreken en matcht perfect bij de hanglampen en lichtslinger die we al hebben. De natuurlijke uitstraling van de kerstballen passen perfect bij de overige decoratie die ik heb gebruikt. Ik heb vooral voor natuurlijke, rustige kleuren gekozen met hier en daar wat bruintinten. Het maakt de styling lekker speels en helemaal af!

Gaan jullie ook een kersttafel maken? Fijne dagen alvast!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door 1001 tafelkleden en Cotton Ball Lights.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.